Miten lasten leikkien turvallisuutta voi parantaa

Vanhempana voit osaltasi turvata lapsen leikkihetkiä valitsemalla oikeanlaisia leluja ja varmistamalla, että huolehdit leluista oikein.

Lelun valinta:

Valitse lapsen ikään ja kykyihin sopivia leluja. Lapset harvoin ovat ikävuosiaan kehittyneempiä.

Kiinnitä erityistä huomiota 0–3-merkintään ja varoitukseen "Ei sovellu alle 3-vuotiaille lapsille". Alle 3-vuotiaat lapset laittavat usein leluja suuhunsa ja eivät ymmärrä tämän aiheuttamia vaaroja.

Kiinnitä huomiota turvallisuussuosituksiin ja ota ne vakavasti.

Osta leluja vain luotettavista myymälöistä ja verkkokaupoista. Isoilla yrityksillä on resursseja palkata henkilökuntaa, joiden tehtävä on taata, että myydyt lelut täyttävät kaikki lakivaatimukset ja standardit.

Älä ikinä osta leluja, joissa ei ole CE-merkintää joko lelussa tai pakkauksessa. CE-merkintä vahvistaa, että lelu täyttää EU:n asettamat turvallisuusvaatimukset.

Lelun ostamisen jälkeen:

Noudata ohjeita tarkasti.

Valvo leikkivää lasta.

Varmista, että lelut sopivat lapsen ikään ja kykyihin.

Muista kypärä, polvi-, kyynärja rannesuojat, kun lapsi rullaluistelee, -lautailee, pyöräilee jne.

Tarkista ajoittain lelu vaurioiden varalta, sillä rikkoutunut lelu saattaa aiheuttaa vamman. Heitä rikkinäinen lelu välittömästi pois.

Poista lelu aina pakkauksesta. Varmista, että lapsi ei leiki muovipusseilla.

Puhdista lelu ennen käyttöä ja säännöllisesti käytön aikana. Pääsääntöisesti suosittelemme, että muovija puulelut pestään saippuavedellä ja kangaslelut, kuten nallet, pesukoneessa. Elektronisia osia sisältävät lelut voi pyyhkiä kostealla liinalla.