BR-Lelujen tarina

BR-Lelujen tarina alkoi vuonna 1950. Aviopari Edith ja Børge Rasmussen osti lehtikioskin Tanskan Roskildesta. Pian kioskista tuli paperikauppa, joka myi juhlatarvikkeita. Edith ja Børge huomasivat myös, että lelut myivät hyvin joulunalusaikaan.

Paperikaupasta tuli kuitenkin lelukauppa vasta vuonna 1963, kun parin pojat Bjarne ja Henrik Gjörup tulivat mukaan yritykseen. Nimeksi tuli BR-Lelut Børgen nimikirjaimien mukaan. Idea oli peräisin Børgen ja Edithin toiselta pojalta Henrik Gjörupilta. Henrik oli ollut Yhdysvalloissa vuonna 1962 saamassa oppia vähittäismyyntiketjuista. Hän esitteli idean veljelleen ja isälleen, joiden mielestä konsepti kuulosti hyvältä. Yhdessä he loivat perustan myymäläketjulle, joka nykyään tunnetaan nimellä BR-Lelut.  

Yhdestä kaupasta suureksi ketjuksi 

Toinen BR-Lelujen myymälä avattiin Tanskassa jo vuonna 1963, ja seuraavina vuosina ketju avasi uuden myymälän joka vuosi. Myöhemmin kasvu oli vielä vauhdikkaampaa, ja nykyään BR-Leluilla on myymälöitä Tanskassa, Norjassa, Ruotsissa, Suomessa ja Pohjois-Saksassa – yhteensä noin 250 myymälää Pohjois-Euroopassa.

Vuonna 2016 BR:n omistajaksi nousi Gjörupin perheen rinnalle pääomasijoitusyhtiö EQT.