Ilmainen toimitus yli 80€ tilauksiin (Ei koske Big'N'Heavy-tuotteita tai kotiinkuljetuksia.)

0

Leiki ja kasva 

BR ja Punainen Risti haluavat Leiki ja kasva -kampanjan myötä auttaa kovia kokeneita lapsia – sekä Suomessa että muualla maailmassa. Haluamme olla tässä mukana, koska leikki on sekä tärkeää että terveellistä.

 

Leikki opettaa lapsia ymmärtämään itseään, toisiaan ja ympäröivää maailmaa. Leikki avaa maailman lastemme eteen ja auttaa heitä ymmärtämään sitä.

 

Onneksi lapset ovat maailman parhaita leikkijöitä. Valitettavasi kaikilla lapsilla ei ole mahdollisuuksia leikkiä, jos he joutuvat pakenemaan, ovat yksinäisiä tai tulevat köyhistä perheistä.

 

Yhdessä BR:n ja Punaisen Ristin kanssa voit auttaa tällaisia lapsia. Kun ostat soman Punainen Risti -nallen, kaikki tuotot eli puolet sen hinnasta menevät Punaiselle Ristille ja sen työlle hätää kärsivien lasten parissa. Voit myös lahjoittaa 7 euroa Punaiselle Ristille, jolloin saat kivan kortin, jossa on mitali. Lapsesi voi leikata sen irti ja antaa maailman parhaalle leikkikaverilleen.

 

Punainen Risti käyttää leikkiä ja luovuutta apunaan lasten parissa työskennellessään. Esimeriksi Väritä tunteet -leikin avulla voidaan auttaa lapsia ilmaisemaan tunteitaan. Lue jäljempää kyseisen leikkiohjeet sekä neuvoja leikkimiseen.

Neuvoja leikkimiseen

Ohjaamista nuhtelun sijaan

Nuhtelusta seuraa usein suurempaa levottomuutta. Pyri sen sijaan ohjaamaan lapsia puhumalla jostain toisesta asiasta, tekemällä jotain muuta tai näyttämällä vaihtoehtoja.

 

Kerro lapsille, mitä he saavat tehdä – älä viljele kieltoja

Lasten on helpompi olla, kun he tietävät, mitä he saavat tehdä ja mitä heidän tulisi tehdä – sen sijaan, että heitä vain kielletään tekemästä eri asioita. Jos lähestyt asiaa pelkkien kieltojen kautta, lapset joutuvat itse pohtimaan ja tulkitsemaan, mikä on luvallista.

 

Kun kerrot jotain lapsille, pidä viesti lyhyenä

Lapset harvoin sisäistävät useita viestejä kerralla. Yritä siis sanoa vain yksi asia kerrallaan.

 

Leikkiohjeet

 

Väritä tunteet

Tarkoitus: Lapset oppivat tunnistamaan eri tunteita ja vanhemmilla on mahdollisuus keskustella niistä lasten kanssa.

Ikä: Yli 6-vuotiaille

Miten: Kirjoita ylös kaikki keksimäsi tunteet. Jos teitä on iso ryhmä, voitte ideoita porukalla ja kirjoittaa tunteet yhdessä muistiin. Väritä oheisen paperiarkin ajatuskuplat eri väreillä. Kirjoita sen jälkeen jokaisen kuplan alle se tunne, joka mielestäsi sopii kyseiseen väriin (arkki on liitteenä).

 

Ilmapallolentopallo

Tarkoitus: Lapset oppivat ryhmätyöskentelyä                         

Ikä: Yli 7-vuotiaille

Miten: Merkitkää lattiaan lentopallokentän rajat. Jakakaa osallistujat kahteen joukkueeseen. Joukkueessa voi olla enintään neljä pelaajaa.  Joukkue saa pisteen, kun ilmapallo osuu vastustajan pelikentällä maahan. Kaikkien joukkuelaisten on koskettava ilmapalloon, ennen kuin sen saa lyödä vastustajan puolelle. 


Pdf

Leikkiä paremman lapsuuden puolesta 

Perheiden rahavaikeudet ja sosiaaliset ongelmat saattavat vaikuttaa hyvinkin merkittävästi lasten elämään ja tulevaisuudennäkymiin. Punainen Risti työskentelee monin eri tavoin parantaakseen huono-osaisten lapsiperheiden arkea. Sen työntekijät muun muassa leikkivät lasten kanssa, jotta lapset pystyisivät paremmin käsittelemään haastavia tilanteita, ja tukevat lasten kerhotoimintaa. Se myös järjestää retkiä ja muita sosiaalisia tapahtumia.

Leikki antaa sanat vaikeille asioille 

Punainen Risti pitää huolen, että keskuksessa on mahdollisuus myös rauhallisiin leikkeihin, joissa lapset pystyvät helpommin ilmaisemaan asioita, joista on liian vaikea puhua. 

 

Tanskan Punaisen Ristin pedagogisen yksikön koordinaattori Pia Elisabeth Pedersen muistaa erityisesti yhden tytön piirustuksen. Tyttö oli nähnyt äitinsä hukkuvan Välimereen, kun perhe oli pakomatkalla Eurooppaan. Yhtenä päivänä tyttö piirsi veneen ja vettä.

 

"Hän katsoi minuun ja sanoin "mama". Katsellaan hän ikään kuin haluasi varmistaa, että todella haluan kuunnella. Sitten hän jatkoi piirtämistä."

 

Pia Elisabeth Pedersen tähdentää, että tällaisina hetkinä aikuisten on oltava läsnä, jotta lapsi voisi luottaa heihin.   

 

"Laitoin käteni hänen ympärilleen ja istuin hänen kanssaan niin kauan kuin oli tarve." 
Pia Elisabeth Pedersen selittää, että lasten saattaa olla helpompi uskoutua lastentarhanopettajalle kuin omalle perheelle.   

 

"Tyttö ymmärsi isänsä olevan huolestunut, ja usein lapset tekevät kaikkensa, jotta vanhemmat eivät huolestuisi enempää." 

Käytämme evästeitä Hyväksy Lue lisää